Pentru a-si individualiza oferta, Asitrans a lansat polita CASCO ce acopera si riscul de vandalism, lucru care nu se intampla la cele mai multe firme care activeaza pe piata. In plus, compania ofera si asa-numitele "asigurari inteligente", adica incheierea de polite tip "casa + masina", la care se ofera o reducere de 100 RON daca se incheie la inceputul anului. Pe langa aceste "clenciuri", tarifele raman mari: 300 de euro pe an pentru un autoturism Logan nou sau 742 de euro pentru o masina Skoda Octavia.

Din dorinta de a "prinde" si clientii care nu vor sa cheltuiasca prea mult pentru un astfel de produs, Interamerican a lansat recent o oferta tentanta. Astfel, produsul CASCO Light se pozitioneaza intre RCA (protectie obligatorie pentru daunele provocate din vina proprie) si CASCO (acoperire facultativa comprehensiva). Tariful sau reprezinta 30% din prima unui full CASCO. Acest produs se adreseaza conducatorilor auto prudenti, care isi doresc un program de asigurare ce acopera doar daunele produse din cauze independente de sofer.

Nu se acopera daunele din vina soferului

"Consideram ca piata asigurarilor auto are o crestere accelerata in Romania si, implicit, un potential enorm. Este motivul pentru care am ales sa investim in dezvoltarea produsului CASCO Light si sa oferim clientilor nostri exact ceea ce isi doresc: tarif redus si acoperirea riscurilor pe care nu le poti controla", a declarat Timo van Voorden, presedintele Interamerican Romania.

Diferit de politele clasice, CASCO Light acopera doar urmatoarele riscuri: incendiu; furt (total sau partial); pericole naturale: inundatii, cutremur, grindina, furtuna; spargerea parbrizului (se acopera o dauna pe an, cu exceptia celor determinate de unul dintre evenimentele mentionate anterior); caderi de aeronave sau parti ale acestora; coliziunea cu animale.

Asadar, se poate observa cu usurinta ca nu sunt platite daunele pe care le sufera masina proprie in cazul unei coliziuni, cum ar fi loviri, zgarieri, rasturnari, caderi.

CASCO Light a fost bine primit de clienti. De la momentul lansarii si pana acum, adica o luna si jumatate, polita a crescut cu 15% portofoliul de asigurari auto ale Interamerican si exista semnale ca aceasta tendinta se va mentine.

O piata de 364 milioane de euro

In 2005, primele subscrise din asigurari CASCO au fost de 364 milioane euro, reprezentand 30% din piata asigurarilor. Primii 10 competitori detin 95,81% din piata. Pe primul loc se situeaza, detasat, Allianz-Tiriac, cu 133 milioane euro, urmata de Asirom, cu 40 milioane euro, podiumul fiind completat de Omniasig Vienna Insurance (grupul Wienner Städtische), cu 38 milioane euro. Asta in conditiile in care asigurarile CASCO se incadreaza in categoria celor mai scumpe produse de pe piata: comparativ cu o asigurare de locuinta, primele platite anual pentru CASCO sunt de 20 sau chiar 40 de ori mai mari. In timp ce in cazul masinilor prima de asigurare reprezinta un procent de 4 pana la 11% din valoarea asigurata, in cazul locuintelor primele reprezinta abia 0,1-0,2% din suma asigurata.