Vineri, 30 iunie 2006, la sediul Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), a avut loc reuniunea Consiliului Consultativ in cadrul careia reprezentantii autoritatii, alaturi de reprezentanti ai principalelor companii si ai asociatiilor profesionale din domeniul comunicatiilor electronice, au dezbatut proiectele de decizii privind stabilirea tarifelor pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii apelurilor in retelele operatorilor Orange si Vodafone.

Ca urmare a discutiilor purtate astazi in cadrul acestei ultime etape de consultare in Consiliul Consultativ, ANRC va comunica in cursul lunii iulie 2006 companiilor Orange si Vodafone nivelul maxim al tarifelor pe care aceste companii le vor putea percepe operatorilor care termina apeluri in retelele lor.

Pentru a determina valoarea tarifelor de interconectare, ANRC a dezvoltat un model tehnico-economic de calculatie a costurilor medii incrementale pe termen lung (model "bottom-up") care ia in calcul costurile asociate instalarii, operarii si intretinerii unei retele publice de telefonie mobila eficiente, model realizat cu sprijinul companiei de consultanta Ovum Europe Ltd din Marea Britanie. Modelul de calculatie a costurilor de tip "bottom-up" a fost dezvoltat in perioada octombrie 2004 - martie 2005, ajustat pe baza unor comentarii si informatii furnizate de operatori si, ulterior, consultat public pana la data de 8 mai 2006.

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.