Forgeard a fost acuzat ca a vandut in mod deliberat actiuni ale grupului aeronautic european, EADS, inainte ca firma sa anunte o intarziere a aparitiei avionului Airbus A380 superjumbo.

Neintarziata a fost si demisia lui Gustav Humbert, PDG-ului german al Airbus, demisia sa fiind legata tot de amanarea producerii si lansarii avionului A380.

"Anuntarea recenta a intarzierii programului de producere si livrare a avionului A380 a reprezentat o mare dezamagire pentru clientii nostrii, pentru actionari cat si pentru angajati", a afirmat Humbert, citat de BBC.

"Ca presedinte si CE al Airbus, trebuie sa-mi asum responsabilitatea pentru situatia creeata si consider ca pentru bunul mers al lucrurilor trebuie sa-mi prezint demisia in fata actionarilor", a completat Gustav Humbert. Succesorul lui este francezul Christian Streiff, ex-directorul grupului Saint-Gobain, companie producatoare de materiale pentru constructii.

Revolta actionarilor

Succesorul lui Forgeard este Louis Gallois, seful companiei de cale ferata SNCF. "Gallois se va alatura lui Tom Enders, CEO al EADS, in conducerea companiei si a comitetului EADS, acest lucru avand cu sigiranta efect imediat", au precizat reprezentantii EADS.