Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o Ordonanta de Urgenta care reglementeaza functionarea magazinelor duty-free si duty-paid din aeroporturi, vanzarea marfurilor prin magazinele diplomatice si la bordul aeronavelor care fac curse externe, informeaza Rompres. Adoptarea noilor reglementari aliniaza legislatia romana la practica existenta in statele membre ale Uniunii Europene.

Actul normativ stabileste incetarea activitatii magazinelor duty-free amplasate in punctele de trecere a frontierei de stat terestre si navale, masura care are scopul de a contribui la combaterea criminalitatii organizate, a coruptiei si a evaziunii fiscale.

In timpul sedintei de Guvern, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a cerut ca pana la intrarea in vigoare a noilor reglementari sa fie intensificate controalele privind comercializarea de marfuri in regim duty-free, pentru a combate evaziunea fiscala.

Din analiza datelor detinute de Ministerul Finantelor si de Agentia Nationala de Administrare Fiscala rezulta ca exista persoane fizice si juridice care incalca legislatia privind comercializarea de marfuri in regim duty-free, introducand si punand in circulatie produse in mod fraudulos, fara plata taxelor vamale, accizelor si taxei pe valoare adaugate. Aceste produse sunt ulterior valorificate fara documente de provenienta, prejudiciind bugetul de stat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.