Guvernul a aprobat miercuri, in acest sens, prin Ordonanta de Urgenta, Programul national privind "Sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala". "Speram ca prin aceasta Ordonanta vom impulsiona constructia de locuinte si o vom scoate din zona gri", a declarat, citat de Rompres, Laszlo Borbely, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presa al Guvernului. Subventia se acorda, o singura data, in limita a maxim 81 metri patrati de suprafata construita si in limita prevederilor bugetare anuale.

De aceasta subventie pot beneficia urmatoarele categorii de persoane: tineri casatoriti care la data contractarii locuintei fiecare are varsta de pana la 35 de ani; persoane sau familii ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii, datorita unor calamitati naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovati; persoane si familii evacuate din locuinte situate in constructii expuse unui risc major, cum ar fi alunecarile de teren, seismele, inundatiile; persoane sau familii evacuate si chiriasii din locuinte ce fac obiectul unor legi de restituire catre fostii proprietari a imobilelor trecute in proprietatea statului.

Beneficiarii pot construi locuinte cu suprafete mai mari de 81 metri patrati, insa vor primi subventia doar pentru aceasta suprafata.