Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a confirmat la Palatul Victoria, dupa o intalnire cu premierul Calin Popescu Tariceanu si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, ca tinta de deficit bugetar din acest an va fi majorata de la 0,9% la 2,5% din PIB.

Domnul Vladescu a aratat ca Romania trebuie sa majoreze cheltuielile de investitii pentru a finanta proiecte legate de integrarea europeana.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca la rectificarea bugetara vor fi alocate fonduri pentru infrastructura si dezvoltare, pentru ca Romania trebuie sa recupereze decalajele care o despart de celelalte tari din UE. "Acesti bani nu vor fi destinati unor majorari de salarii si ca atare exista riscuri diminuate ca sa apara un fenomen inflationist", a afirmat premierul.

"Ne respectam astfel angajamentele de a investi mai mult pentru a recupera decalajele care ne separa de alte state din UE. Chiar daca rectificarea se traduce printr-un deficit mai mare, avem garantia ca acest deficit nu ne afecteaza obiectivele macroeconomice, pentru ca aceste sume se indreapta catre investitii", a declarat Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.

"Nu a fost o decizie usoara aceasta decizie de a majora deficitul bugetar la 2, 5 la suta", a declarat la randul sau Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. "Nu a fost usor sa hotaram unde se vor duce banii in conditiile in care in Romania necesitatile depasesc cu mult posibilitatile bugetului."


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.