Unul din cele mai stranii jocuri din lumea afacerilor are loc de cateva luni intre doua din cele mai mari case de discuri din lume, EMI si Warner Music, care se oferteaza reciproc cu intentia de a prelua controlul asupra celeilalte. Astazi a fost randul EMI sa refuze oferta realizata de Warner
Casa de discuri britanica EMI Group PLC, al patrulea jucator pe piata mondiala, a refuzat astazi oferta de preluare din partea Warner Music, al treilea jucator mondial, informeaza Bloomberg. Oferta Warner se ridica la valoare de 3,64 miliarde de euro, sau 320 pence pe actiune, aceasta fiind cea de a doua oferta de preluare facuta de casa americana pentru EMI in ultimele doua saptamani. EMI a respins ambele oferte, catalogandu-le ca fiind "total inacceptabile".

Presedintele EMI, Eric Nicoli, incearca de sase ani sa achizitioneze Warner, insa fara succes. Miza este creearea unei case de discuri care ar rivaliza cu liderii Universal si Sony BMG Music Entertainment pentru o cota de piata cat mai mare. Vanzarile de muzica au scazut anul trecut cu 3% pana la valoarea de 33 miliarde de dolari. In acest moment, EMI are o cota de piata de 13,4% iar Warner de 11,3%, in timp ce liderul Universal are 25,5% iar Sony BMG 21,5 procente. O alianta intre EMI si Warner ar crea deci al doilea jucator pe piata.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.