La 72 de ani, romanul Gregoriade Telemac se numara printre primii oameni de afaceri ai Greciei, fiind proprietarul lantului hotelier GHotels. A plecat din Romania in 1961, iar afacerile le-a demarat abia peste sapte ani, timp in care, dupa cum povesteste, a strans banii necesari investitiilor, lucrand la rafinaria din Salonic. Prima initiativa in domeniul privat a fost achizitionarea de terenuri pe care a inceput sa construiasca hoteluri, primul dintre ele fiind ridicat in anul 1972.

Intre timp, investitiile in domeniul hotelier au inceput sa fie profitabile, Telemac fiind acum proprietarul a cinci hoteluri in peninsula Halkidiki, la care se adauga unul in Creta. Fiecare dintre ele este evaluat la circa 35 milioane de dolari, iar cifra de afaceri a intregului lant hotelier se ridica anual la 25 milioane de dolari. Numarul zilnic al turistilor ajunge la 2.000, iar randamentul brut reprezinta aproximativ 35-40% din total incasari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.