Senatorii juristi au decis ca titlul legii trebuie modificat in "Legea privind finalizarea privatizarii BCR", iar la articolul 2 alineatul 2 al acesteia s-a hotarat traducerea in limba romana a termenului "agent escrow" (agent tranzitoriu).

La propunerea presedintelui comisiei, Peter Eckstein-Kovacs, senatorii au decis elaborarea unui raport comun cu cel al comisiilor de buget-finante si de privatizare, care, la randul lor, au avut doua amendamente.

Astfel, senatorii economisti au decis ca legea se va adopta cu urmatorul alineat: "anexele clasificate ale contractului de vanzare-cumparare de actiuni nu fac obiectul prezentei legi", informeaza Rompres.

In prima parte a zilei de marti, intr-o prima sedinta a Comisiei juridice a Senatului, membrii acesteia au decis sa amane discutarea proiectului de lege in vederea completarii de catre guvern a materialului explicativ aferent acestuia. In cadrul sedintei, senatorii opozitiei si-au exprimat nemultumirea ca nu li s-a pus la dispozitie intregul contract de privatizare, inclusiv clauzele confidentiale.