Autoritatile au pus caruta inaintea boilor si au construit, la Tulcea, un aeroport care a costat consiliul judetean, in ultimii trei ani, circa un milion de euro, bani la care se adauga alte doua de la bugetul de stat. Insa de modernizarea si refacerea infrastructurii nu s-a ocupat nimeni.

Investitorii din turism se intreaba de ce era nevoie de un aeroport in aceasta zona, pe care aterizeaza rar cate un charter, de vreme ce drumurile sunt intr-o stare "incredibil de proasta". "In acest an, pentru aeroportul Tulcea au fost cheltuiti din bugetul Consiliului Judetean, circa 20 de miliarde de lei", ne-a declarat Costica Borcea, vicepresedintele CJ Tulcea, care a estimat ca, in ultimii trei ani, pentru acest obiectiv au fost alocati de la bugetul local alte 15 miliarde de lei.

La acesta suma se adauga alte circa 70 miliarde de lei vechi din bugetul Ministerului Transporturilor, dupa cum ne-a mai informat vicepresedintele CJ Tulcea. Aeroportul Tulcea are un salon oficial de cinci stele, pentru 15 persoane, baruri si un salon de regrupare de 40 de pasageri. Ii lipsesc insa cursele regulate, pe pista aterizand din cand in cand curse charter. Turistii care vin sa viziteze Delta Dunarii cu greu pot ajunge, insa, la hotelul sau pensiunea unde au platit cazarea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.