Warren Buffett, locul doi in urma lui Bill Gates in topul celor mai bogati oameni din lume, a anuntat duminica seara ca va dona aproximativ 37 miliarde dolari, sau 80 la suta din averea sa, unor fundatii caritabile conduse de prietenul sau Bill Gates si de familia Buffett

Intr-o scrisoare trimisa fundatiei caritabile Bill and Melinda Gates Foundation, miliardarul Warren Buffett, in varsta de 75 de ani, a informat ca va dona acestei fundatii un pachet de 10 milioane din actiunile firmei sale de investitii Berkshire Hathaway. Pe baza pretului de 3071,71 dolari inregistrat vineri seara de actiunile Berkshire Hathaway, valoarea totala a donatiei facute fundatiei Gates se ridica la aproximativ 30 miliarde dolari.

In plus, un alt pachet de un milion de actiuni la Berkshire Hathaway va fi donat unei fundatii caritabile infiintate de Warren Buffett impreuna cu sotia sa Susan Thompson Buffett si cate 350.000 de actiuni pentru fiecare din fundatiile infiintate de copii sai Howard, Susan si Peter.

Acesta este cea mai mare donatie personala in scopuri caritabile facuta vreodata in SUA. in plus, anuntul intervine la doar cateva zile dupa ce presedintele grupului Microsoft, Bill Gates, a anuntat si el ca isi va diminua treptat rolul pe care il ocupa in prezent in conducerea executiva a celui mai mare producator mondial de programe software pentru a se dedica actelor de caritate. Bill Gates, in varsta de 50 de ani, este prieten cu Buffett si ocupa functia de director la Berkshire Hathaway, in timp ce sotia lui Bill Gates, Melinda, este colega cu Buffett in consiliul de administratie al companiei Washington Post Co.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.