Mittal Steel si Arcelor au ajuns ieri dupa-amiaza la un acord de principiu in vederea fuziunii, noua entitate urmand sa fie numita Arcelor Mittal, au informat canalele de televiziune indiene NDTV Profit si CNBC TV 18, citate de Reuters

In urma intrunirii AGA Arcelor de ieri de la Paris, Mittal a anuntat ca va propune un pret de 43 de euro pe actiune celor de la Arcelor urmand ca ulterior semnarea unui acord sa devina iminenta, au precizat sursele citate.

Pana la ora actuala Mittal Steel propusese 35,37 euro pentru o actiune Arcelor, ceea ce ar fi dus la o valorificare a grupului european la 23 de miliarde de euro. Potrivit suselor, Arcelor si-a asumat si angajamentul de a varsa o indemnizatie ''de ruptura'' catre Severstal, in valoare de 130 de milioane de euro.

Cele doua grupuri au refuzat ieri orice comentariu al acestor informatii. In conformitate cu cele doua canale de televiziune, Lakshmi Mittal si Joseph Kinsch vor fi copresedinti ai noii entitati formate. Mai mult, cele doua grupuri vor pastra si recenta achizitie a celor de la Arcelor, respectiv siderurgistul canadian Dofasco.

O astfel de fuziune va da nastere celui mai mare producator de otel la scara mondiala, cu o productie de trei ori mai mare decat a celui mai apropiat concurent, informeaza Reuters.

Rusii de la Severstal vor avea posibilitatea sa ridice inca o data oferta anterioara, pentru a contracara o astfel de decizie.

O sursa Reuters a declarat in context ca Severstal a obtinut sambata un imprumut de mai multe miliarde de euro de la ABN Amro pentru a incepe primele manevre.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.