O noua afacere se dezvolta pe zi ce trece in Capitala. Soferul de inchiriat. Daca ai plecat cu masina intr-un club, bar, restaurant, etc. si esti constient ca vei consuma bauturi alcoolice, in loc sa risti o amenda zdravana de la Politia Rutiera, mai bine faci o rezervare la compania Antheo Serv. Firma trimite un sofer profesinonist sa-ti conduca masina pina la urmatoarea destinatie sau pina acasa.

Conditiile companiei sint simple: autoturismul clientului trebuie sa detina asigurare full-casco, iar cererea sa fie facuta la dispecerat cu doua sau trei ore inaine de ora la care este nevoie de sofer. Firma a luat nastere la sfirsitul anului 2005, iar, in momentul de fata, intr-o singura luna, are intre 200 si 300 de cereri si un profit de 3000 de euro. Ideea i-a venit lui Lucian Nut, actionar si sofer de urgenta la firma, cind, dupa o intilnire de afaceri, partenerul sau de discutie a fost nevoit sa roage un taximetrist sa-i transporte autoturismul acasa contra sumei de 200 RON. Atunci, Lucian Nut s-a hotarit sa lanseze afacerea cu "soferi de inchiriat" la un tarif mult mai mic, de aproximativ 35 RON/ 30 de minute.

Zilele cele mai aglomerate pentru cei sase soferi ai firmei sint in weekend, cind un singur sofer face intre 5 si 7 curse pe noapte. in cazul unei nunti, firma trebuie anuntata cu o saptamina inainte, pentru a-si putea instiinta cei 50 de soferi stocati in baza de date. De la infiintare si pina in prezent, nu au existat incidente intre clienti si soferi, si niciun autoturism nu a fost avariat. "Nu depasim 50 km/h, fapt ce uneori ii plictiseste pe clientii nostrii", ne-a declarat Lucian Nut. Marea noastra dilema a fost legata de modul in care soferul se intoarce la dispecerat dupa ce a dus un client, de exemplu, in Pipera. "in cazul unor trasee mai lungi, in spatele masinii clientului, merge intotdeauna o masina a firmei care il va recupera pe sofer", conchide Nut.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.