Volumul investitiilor planificate de Electrica Oltenia pentru 2006 se ridica la 183 milioane RON, de 2,5 ori mai mare decat in 2005, a declarat, joi, Gabriel Negrila, directorul general al Electrica Oltenia, intr-o conferinta de presa.

"In 2005 am propus un plan de investitii de 95 milioane RON, program care s-a realizat doar in proportie de 85 la suta, fondurile fiind orientate pentru extinderi si electrificari ale retelelor electrice si pentru modernizarea bransamentelor si sistemului informatic", a precizat Negrila.

Pentru 2006, investitiile urmaresc imbunatatirea retelelor de distributie a energiei electrice, functionarea economica a acestor instalatii, protectia mediului in instalatiile electrice, dar si implementarea unei noi strategii IT (un modul informatic destinat relatiei cu clientii si un program de Call Center).

"Compania urmareste pentru 2006 asigurarea sigurantei in retele de distributie, cresterea parametrilor de calitate la consumatori si reducerea pierderilor din retea", a explicat directorul general Electrica Oltenia.

Acesta a precizat ca toate aceste cheltuieli vor aduce plus valoare companiei si vor fi recunoscute de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energetic, ceea ce va conduce la scaderea pierderilor tehnologice in sectorul de distributie si, evident, in viitor la scaderea tarifului la energie.

Presedintele Grupului CEZ Romania, Jan Veskrna, a anuntat ca CEZ intentioneaza sa continue achizitionarea companiilor romanesti de distributie, care urmeaza sa fie privatizate (Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud), un inters major fiind exprimat pentru complexurile energetice Craiova, Rovinari si Turceni, cu precadere Rovinari.

Grupul CEZ a devenit actionarul majoritar al societatii de distributie Electrica Oltenia pentru o suma de 62,83 de milioane de euro, pretul platit de compania ceha pentru 24,62 la suta din capitalul social al companiei de distributie fiind de 47,4 milioane euro, la care se adauga alte 103,6 milioane euro, suma aferenta majorarii de capital prin care investitorul detine 51 la suta din actiuni.

Electrica Oltenia isi desfasoara activitatea in sudul Romaniei, deservind sapte judete - Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea si 1.366.147 consumatori, la finele anului trecut, carora le-a furnizat 4.145 GWh. Societatea are o retea de 50.3213 km, care deserveste o suprafata de 41.828 kmp.

CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punct de vedere al capacitatilor operationale cat si al numarului de clienti deserviti. Grupul CEZ este al doilea mare exportator de energie din Europa

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.