Senatul Romaniei a adoptat ieri un amendament la Codul Fiscal privind scutirea de impozit pe impozitul reinvestit

Un amendament la Codul Fiscal formulat de senatorul conservator Silvia Ciornei privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit a fost votat, miercuri, in plenul Senatului, cu sprijinul reprezentantilor opozitiei, al unor senatori ai Aliantei D.A. si al celei mai mari parti a reprezentantilor UDMR.

Textul propus de Silvia Ciornei a fost respins initial in Comisia de buget-finante, dupa ce ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a prezentat o pozitie ferma impotriva mentinerii scutirii de impozit pe profitul reinvestit, aratand ca o cota unica de impozitare de 16 la suta pe profit si posibilitatea amortizarii accelerate a investitiilor sunt facilitati suficiente acordate investitorilor romani.

In pofida faptului ca Guvernul, prin reprezentantul sau, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Catalin Doica, si-a mentinut, miercuri, acest punct de vedere, majoritatea senatorilor, 48 din cei 72 prezenti, au votat pentru amendament. Amendamentul a fost adoptat cu votul senatorilor PSD, PRM, a sase din cei noua senatori UDMR prezenti la sedinta, a doi liberali si a unui reprezentant al PD.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.