Grupul italian Banca CR Firenze a preluat 56,23% din capitalul majoritar al bancii Daewoo, valoarea achizitiei cifrandu-se la 30 milioane euro, au anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, reprezentanti ai grupului italian

Achizitia pachetului majoritar de actiuni a fost finalizata la inceputul lunii martie 2006, iar in luna mai denumirea bancii Daewoo Romania a fost schimbata in Banca Firenze CA Romania SA. Activele totale ale bancii se cifreaza la 210 milioane RON, iar activele totale inregistrate la sfarsitul lunii mai se ridicau la 286 milioane lei. Profitul net al bancii este in prezent de 230.000 lei.

Banca are in portofoliu peste 16.000 clienti, dintre care zece% sunt persoane juridice. Reteaua bancii cuprinde un numar de zece sucursale (sapte in Bucuresti, in Craiova, Constanta si Satu Mare).

Potrivit reprezentantilor institutiei bancare, pana la sfarsitul anului 2008 reteaua va totaliza 30 sucursale. Pana la sfarsitul anului vor fi deschise cinci noi sucursale la Timisoara, Cluj- Napoca, Brasov, Ramnicu- Valcea, Pitesti, precum si alte patru sucursale in Bucuresti. in luna iulie, banca va lansa serviciul de Internet Banking.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.