Economia Bulgariei a avansat cu 5,6% in primul trimestru al anului 2006 fata de perioada similara a anului trecut, depasind estimarile autoritatilor, pe fondul intensificarii activitatii in sectorul industrial, potrivit datelor statistice publicate ieri, citate de Reuters.

Ritmul de dezvoltare depaseste prognoza reprezentantilor Ministerului Finantelor, care au apreciat ca avansul economic va incetini la 4,4% in primele trei luni ale anului, sub influenta reducerii cererii. Cresterea economica a incetinit insa in comparatie cu avansul de 5,9% realizat in primele trei luni din 2005.

Factorii care au influentat semnificativ cresterea Produsului Intern Brut (PIB) al Bulgariei sunt activitatea in sectorul industrial, care s-a intensificat cu 8,8%, si sectorul serviciilor, a carui crestere s-a plasat la 6%. Cresterea economica din Bulgaria a fost inferioara celei de 6,9% a Romaniei si celei de 7,4% a Cehiei, realizate in primul trimestru.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.