Sefii de stat si de guvern din cele 25 de tari membre ale Uniunii Europene, reuniti la Bruxelles la lucrarile Consiliului European de vara, au acceptat, vineri, aderarea Sloveniei la zona euro incepand cu data de 1 ianuarie 2007.

"Consiliul avizeaza favorabil propunerea Comisiei Europene vizand trecerea Sloveniei la moneda euro incepand cu 1 ianuarie 2007. Aceasta prima extinderea a zonei euro cu unul din noile state membre constituie o etapa importanta si extrem de pozitiva a procesului de integrare economica si monetara a Uniunii", se arata in textul documentului, informeaza Rompres.

Summit-ul Uniunii Europene continua vineri, la Bruxelles, sefii de stat si de guvern din cele 25 de tari membre urmand sa abordeze doua probleme strans legate: procesul de extindere si capacitatea UE de a absorbi noi membri.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.