Editii ale emisiunilor TV preferate, vidoclipurile cele mai in voga, posibilitatea de a iti vedea prietenul aflat la mii de kilometri departare sau acces la Internet. Toate pe un telefon de ultima generatie cu un design atragator. De ce nu exista mai multi utilizatorii de servicii 3G atunci? Din cauza costurilor ridicate, in special al telefoanelor compatibile. Cei mai mari operatori de telefonie mobila din lume vor insa sa schimbe acest lucru

In acest moment in lume exista peste 72 de milioane de utilizatori ai serviciilor 3G. Numarul acestora este insa relativ mic, fapt care s-ar putea schimba daca initiativa GSMA (GSM Association), intitulata "3G pentru toti" va fi incununata cu succes. Membrii asociatiei vor ca sa creeze un set de cerinte minime pentru un telefon, reducand astfel costul de fabricatie si facand din 3G o tehnologie mult mai accesibila utilizatorilor.

"Initiativa noastra legata de telefoanele compatibile 3G va permite unui numar mult mai mare de persoane sa beneficieze de avantajele videoclipurilor, a pieselor, accesului la Internet sau a altor servicii multimedia care pana acum erau accesibile doar celor din tarile dezvoltate", se arata intr-o declaratie oficiala a GSMA.

Asociatia se asteapta ca aceasta initiativa sa determine producatorii de telefoane mobile sa realizeze unitati compatibile cu tehnologia 3G mult mai ieftine si care sa indeplineasca cerintele minime ale operatorilor de telefonie mobila. Mai multe detalii legate de programul "3G pentru toti" vor fi date publicitatii cu ocazia Congresului Mondial 3G care va avea loc in luna octombrie.

18 noi utilizatori de GSM pe secunda

Potrivit datelor GSMA numarul utilizatorilor de GSM a ajuns la doua miliarde pe intreg Globul. Primul miliard a fost atins in 12 ani, cresterea semnificativa fiind inregistrata in ultimii doi ani si jumatate, cand un miliard de oameni si-au cumparat un telefon mobil.

Aceasta crestere semnificativa a fost posibila datorita unei alte initiative GSMA care a reusit sa creeze telefoane mobile cu preturi de pornire de maxim 30 de dolari in varianta lor cea mai simpla. Astfel, 83% din noii utilizatori GSM provin din China, America Latina, India si Africa, acestia avand posibilitatea de a achiziona un telefon mobil datorita scaderii preturilor. In acest moment China este cea mai mare piata de telefoane mobile cu peste 370 de milioane de utilizatori, fiind urmata de Rusia cu 145 de milioane, India cu 83 de milioane si SUA cu 78 de milioane de utilizatori GSM.

Potrivit datelor GSM la fiecare minut 1.000 de persoane devin utilizatori ai unui telefon mobil, ceea ce inseamna aproximativ 18 la fiecare secunda. GSM Association a fost fondata in 1987 si reuneste peste 690 de operatori de telefonie mobila din peste 213 tari, aproximativ 160 de producatori de echipamente de comunicatie mobila avand statutul de membri asociati.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.