Exportul de mobilier a crescut in primul trimestru al anului curent cu 10 la suta fata de perioada similara a lui 2005, cifrandu-se la 272 milioane euro, potrivit unui studiu al Comisiei Nationale de Prognoza, citat de Rompres.

Produsele din lemn au crescut cu circa 13 la suta, in termeni valorici cu 25 milioane euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In aceeasi perioada, importul de produse din lemn a crescut cu aproape 30 la suta, cifrandu-se la 86 milioane euro.

Evolutia grupei a fost sustinuta de lemn si produse din lemn, cu o crestere de 23 milioane euro, precum si de mobilier si articole de iluminat, cu o majorare de 10 la suta.

Balanta import-export la produsele din lemn si mobilier a inregistrat un excedent de 197 milioane euro, datorat in special excedentului la categoria mobila si produse de iluminat, de 180 milioane euro, precum si produselor din lemn. Categoria celuloza si hartie a inregistrat un deficit de 135 milioane euro, in crestere cu 35 la suta fata de perioada similara a anului trecut.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.