Reprezentantii companiei americane Bechtel sustin ca, in cel mult 10 zile, vor fi reluate lucrarile la autostrada Transilvania. In prezent sunt angajati 50 de muncitori, insa pana la sfarsitul lunii iulie urmeaza sa fie angajati inca aproape o mie, potrivit Mediafax. Purtatorul de cuvant al companiei, Bogdan Sgarcitu, a declarat ca unele lucrari, printre care cele de excavatii, vor fi continuate si iarna.

"Utilajele noastre pot sa lucreze si la temperaturi scazute, singura conditie este sa nu fie zapada", a spus purtatorul de cuvant. Deocamdata, Bechtel a angajat 50 de muncitori, dar pana la sfarsitul lunii iunie intentioneaza sa mai angajeze 400 de salariati.

"Angajarile vor continua in iulie cu inca 500 de persoane sau chiar mai mult", a adaugat Bogdan Sgarcitu. Lucrarile vor fi continuate, anul acesta, pe tronsonul II B, Campia Turzii - Gilau, zona in care majoritatea terenurilor au fost expropriate de statul roman.

Lucrarile la autostrada Transilvania au fost sistate in vara anului trecut din lipsa de fonduri, in august 2005 fiind trecuti in somaj tehnic peste 600 de angajati, care au fost disponibilizati ulterior. Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a afirmat, in luna aprilie, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca lucrarile la autostrada vor fi reluate intr-o luna.

El a amintit atunci ca Ministerul Finantelor Publice a incheiat un contract de credit cu doua banci internationale pentru obti-nerea unei finantari de 100 de milioane de euro destinata platilor pentru Bechtel.
Guvernul va aloca inca 240 de milioane de euro pentru constructia autostrazii. Lucrarile vor incepe alternativ de la Campia Turzii spre Cluj si de la Bors spre judetele Bihor si Salaj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.