La solicitarea ziarului nostru, Ali Ergun Ergen, Retail Development Manager in cadrul Baneasa Developments, ne-a oferit o seama de informatii importante referitoare la cea mai mare zona comerciala din Romania care se dezvolta in partea de nord a Bucurestiului

Compania Baneasa Developments construieste cel mai mare spatiu comercial din Romania, in partea de nord a capitalei, in zona Baneasa. Oamenii de specialitate o numesc parc de retail. Dezvoltata in doua faze, Zona Comerciala Baneasa va oferi peste 170.000 mp de cumparaturi si distractie si va cuprinde unele dintre cele mai importante unitati de comert la nivel national si international: Metro, galeria comerciala Feeria, Carrefour, Bricostore, Mobexpert, Ikea, Auto Exhibition Centre si centrul comercial Baneasa Shopping City ce alcatuiesc impreuna cea mai mare zona comerciala din Europa Centrala si de Est.

Prima faza a Zonei Comerciale Baneasa este functionala partial si contine: Metro, reteaua "cash & carry" cea mai cunoscuta in Romania deschis anul trecut, galeria comerciala Feeria si Carrefour cel mai de succes hypermarket de pe piata internationala deschise in luna aprilie 2006, Bricostore cel mai cunoscut concept "Do it Yourself" deschis in luna mai a anului 2006 iar in curand isi va deschide portile Mobexpert, producatorul si comerciantul de mobila numarul 1 din Romania.

A doua faza a Zonei Comerciale Baneasa va fi finalizata anul viitor si va fi reprezentata de deschiderea: Ikea, cel mai mare comerciant de mobila la nivel international, Auto Exhibition Centre un spatiu dedicat expunerii cu vanzare a celor mai renumite marci de masini din lume si Baneasa Shopping City, cel mai mare centru comercial din Romania.

Cel mai mare concept de dezvoltare urbanistica din CEE

Baneasa Shopping City va oferi peste 65.000 mp suprafata inchiriabila, peste 220 de magazine la cele mai inalte standarde si primul "food court" din tara construit pe trei nivele, cu o larga deschidere spre zona de distractie din jurul sau.

Zona de distractie va aduce, in premiera, in Romania cea mai larga oferta de distractie si petrecere a timplului liber adresata intregii familii: multiplex, piste de bowling, jocuri electronice, casino, centru de frumusete si sanatate si multe alte facilitati de recreere, unele prezente pentru prima data in Romania, cum ar fi: o zona de joaca pentru copii dotata si supravegheata profesional, un patinoar de interior functional pe toata perioada anului si un Family Entertainment Center complet, oferind cele mai noi concepte de distractie in familie. Mall-ul va fi operational in toamna anului 2007.

Zona Comerciala Baneasa este una dintre cele 3 parti integrate ale Proiectului Baneasa, cel mai mare concept de dezvoltare urbanistica din Europa Centrala si de Est. Investitia totala a intregului proiect se ridica la suma de 1,2 miliarde euro si este dezvoltat pe o suprafata de 221 de hectare. In ansamblul sau, Proiectul Baneasa va oferi pietei peste 250,000 mp suprafata construita prin Zona Comerciala Baneasa, un numar de 3000 de unitati locative moderne prin Zona Rezidentiala precum si cel mai mare parc de afaceri din Romania numit Baneasa Business & Technology Park care va oferi pietei circa 160,000 mp spatiu de birouri de inalta calitate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.