Cei care isi doresc sa locuiasca intr-unul din cartierele private din marile orase au posibilitatea sa opteze fie pentru cumpararea unei case, fie pentru achizitionarea terenului pe care urmeaza sa-si cladeasca singuri locuinta. Desi construirea unei case in regie proprie dureaza mai mult si poate fi mai costisitoare, nu sunt putini cei care apeleaza la aceasta varianta. Singura conditie este sa respecte regulile urbanistice stabilite pentru acel cartier.

La Timisoara, spre exemplu, dezvoltatorii imobiliari nu prea si-au indreptat atentia spre proiecte rezidentiale de mari dimensiuni, concentrandu-se pe construirea de blocuri private in interiorul orasului. "Casele timisorenilor se construiesc mai ales in regie proprie, in cadrul unor zone rezidentiale noi de la periferia orasului", spune Anca Vlad, directorul companiei imobiliare Imo Serv Grup.

O asemenea zona, care va cuprinde numai vile cu unul sau doua niveluri, este sag. Pentru inceput, cumparatorul investeste intre 15 si 20 de euro/mp intr-o parcela de minimum 650 mp, fara utilitati, urmand sa mai plateasca 3-4 euro/mp dupa racordarea la utilitati. Odata cumparat terenul, proprietarul se poate apuca oricand de construirea casei, cu respectarea planului urbanistic zonal.

Pentru un finisaj mediu al locuintei, "afacerea" in regie proprie se ridica la 400-500 euro/mp (inclusiv TVA), in timp ce o casa cu finisaje deosebite va costa dublu, explica Anca Vlad. Ea mai da exemple si din alte viitoare zone rezidentiale situate langa Timisoara, unde terenurile cu utilitati se vand cu sume cuprinse intre 30 si 100 euro/mp.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.