Achizitionarea unui apartament pentru inchiriere poate fi o afacere rentabila, iar amortizarea poate fi mult mai rapida decit si-ar inchipui cel care cumpara

Cele mai cautate de catre chiriasi sint garsonierele, insa motivatia este simpla: chiria este mai mica, la fel si intretinerea. In cazul apartamentelor cu trei sau patru camere, este mai dificila gasirea unui chirias, insa atunci cind se reuseste acest lucru, si veniturile obtinute sint mai mari.

De asemenea, si zona este foarte importanta in momentul in care se stabileste cuantumul chiriei. O locuinta amplasata intr-o zona prin care circula mai multe mijloace de transport, in care se afla un hipermarket si o scoala va fi mult mai cautata decit una situata intr-o zona mai retrasa. Investitia in apartamente de cartier se amortizeaza, prin inchiriere, cel mai repede la imobilele cu patru camere.

Varianta o camera

Cea mai la indemina solutie pare garsoniera, care costa mai putin si face astfel mai usoara si obtinerea unui credit ipotecar. Pretul de cumparare al unei garsoniere situate intr-un cartier precum Militari variaza intre 28.000 si 33.000 de euro. O data ce ai cumparat-o, o poti inchiria pentru o suma cuprinsa intre 150 si 200 de euro pe luna. Daca alegem preturile minime, atit la inchiriere, cit si la cumparare, beneficiarul isi va amortiza investitia in 186 de luni, adica in mai mult de 15 ani.

Avantajul celor care opteaza pentru aceasta varianta consta in faptul ca nu vor duce lipsa de clienti, in conditiile in care garsoniera este varianta aleasa de persoanele care locuiesc singure si chiar de cuplurile fara copii. De asemenea, studentii reprezinta o categorie care asigura clienti timp de noua-zece luni pe an.

Amortizare mai rapida

In cazul in care cumparatorul are mai multi bani la dispozitie si vrea o amortizare mai rapida a investitiei poate alege un apartament cu doua camere. Pretul acestuia, tot in Militari, potrivit specialistilor de la Stentor, variaza intre 50.000 si 60.000 de euro. Pentru un apartament cu doua camere in aceasta zona chiriasul plateste intre 250 si 300 de euro pentru o luna. In acest caz se amortizeaza investitia in peste 16 ani. Ca si garsoniera, si apartamentul cu doua camere reprezinta o solutie buna, deoarece se gasesc mai usor chiriasi. Cuplurile, cu si fara copii, sau studentii care inchiriaza cite doi astfel de locuinte pentru a plati mai putin reprezinta o clientela care asigura ocuparea unui astfel de imobil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.