Banca Nationala a Romaniei a inregistrat, anul trecut, o pierdere financiara de 3,06 miliarde lei, echivalentul a 832 milioane euro, potrivit datelor publicate in bilantul contabil al bancii centrale. Anul trecut, BNR a inregistrat din dobanzi o pierdere neta de 828 milioane lei, realizand incasari de 1,68 miliarde lei si plati de 2,51 miliarde lei. Pierderea din dobanzi a fost cu aproape un miliard de lei mai mica fata de soldul negativ consemnat in 2004.

La capitolul reevaluari, banca centrala a inregistrat un minus de 1,53 de miliarde lei, sub efectul aprecierii monedei nationale. Astfel, rezultatul net din operatiuni financiare indica o pierdere de 1,9 miliarde lei. In bilantul bancii se precizeaza ca activele si pasivele denominate in euro si dolari au fost calculate in lei la cursurile de 3,6771lei/euro si 3,1078 lei/dolar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.