Dupa ce Guvernul a adoptat varianta „finala“ a proiectului de Cod fiscal, Ministerul Finantelor a publicat la inceputul acestei saptamini alta varianta, tot finala

Oamenii ministrului Sebastian Vladescu au trecut in noua varianta modificarile facute de Guvern pe text. Acestea au fost tinute la secret, de la momentul adoptarii pina acum. Modificarile privesc, printre altele, taxele majorate pe autoturisme, suplimentarea accizelor pe tigari si scaderea accizelor pe iahturi.

Codul fiscal incepe prost

"Este exclus ca noul Cod fiscal sa fie gata pina la 1 iulie", ne-a declarat ieri Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senat, demolind promisiunea lui Vladescu privind adoptarea Codului fiscal cu sase luni inainte de aplicarea lui, asa cum prevede legea. S-a ajuns in aceasta situatie din cauza numeroaselor modificari aduse acestui greu incercat proiect, parte dintre ele provocate de vicii metodologice, iar altele fiind rezultatul unor schimbari de optica generate de proteste sau interese.

"Pe 13-14 iunie ar trebui adoptat de Comisie, dar numai daca ne intelegem cu colegii din Parlament de la PSD si PRM. Lucru putin probabil. Apoi ar urma dezbaterea in plen intre 18 si 24 iunie. Pe 26 iunie ar trebui dus la Camera Deputatilor, ca pe 27 iunie sa intre in dezbaterea Comisiilor de acolo. Astfel, in cel mai fericit caz, Codul fiscal pentru 2007 ar fi gata la 15 iulie", a sintetizat Vosganian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.