Cei mai importanti jucatori din telefonie ataca puternic zona serviciilor de tip roaming, detinuta acum de cei doi mari operatori mobili, Vodafone si Orange, dar pe care incearca sa isi gaseasca locul si noul intrat - Cosmote.

Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania lanseaza Vodafone Passport, o oferta de roaming unica pe piata comunicatiilor mobile care le permite clientilor nostri aflati in strainatate sa vorbeasca la tarifele lor nationale, la care se adauga o taxa de conectare pentru fiecare apel.

Roamingul reprezinta un serviciu aparte atat pentru utilizatori, cat si pentru jucatorii din piata. Buzunarele sau conturile primilor inca mai sufera in momentul in care telefoanele mobile parasesc tara. In schimb, acest serviciu reprezinta o sursa de venit extrem de importanta pentru operatorii de telefonie mobila.

"Cu Vodafone Passport, le oferim romanilor unul din cele mai valoroase produse din portofoliul global al liderului mondial in comunicatii mobile. Vodafone Passport este cea mai competitiva oferta de roaming de pe piata si aduce clientilor nostri care calatoresc in strainatate o valoare mai mare de utilizare si un control mai bun al costurilor, Ne bucuram sa ne sustinem angajamentul de a pune si la dispozitia utilizatorilor de telefonie mobila din Romania beneficiile unice oferite de grupul Vodafone ", a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

Imediat dupa numirea in functia de CEO Connex-Vodafone, Lliliana Solomon a fixat ca principal obiectiv ieftinirea roamingului, acest serviciu avand puterea de a deveni o miza importanta pentru indeplinirea principalului obiectiv al proaspatului operator: revenirea pe primul loc.

Liliana Solomon: Preturile la roaming trebuie sa scada

"Vodafone crede ca preturile in Roming trebuie sa scada," apreciaza Liliana Solomon pe referitor la spinoasa problema a tarifelor pentru comunicatiile mobile in strainatate.

Potrivit reprezentantilor Vodafone, durata medie a convorbirilor efectuate in roaming este de 2-3 minute, insa se asteapta cresteri spectaculoase in urma lansarii acestui nou serviciu.

Vodafone Passport este o optiune internationala de roaming care poate fi activata gratuit de catre clientii serviciului standard de roaming, Vodafone World. Vodafone Passport le permite clientilor aflati in roaming sa efectueze apeluri la tarifele lor nationale, in schimbul unei taxe de conectare per apel, intr-un numar de 19 retele Vodafone si retele preferate Vodafone.

Taxa de conectare/apel este 1.20 USD (fara TVA) pentru clientii Vodafone Romania care calatoresc in Europa si folosesc una dintre cele 16 retele Vodafone cuprinse in programul Passport*.
Pentru apelurile de roaming efectuate din retelele Vodafone Australia, Vodafone Japonia si Vodafone Noua Zeelanda, taxa de conectare/apel este 2.40 USD (fara TVA).'

Vodafone pariaza in continuare pe roaming

"Cu Vodafone Passport, tarifarea acestor servicii devine mult mai simpla: tarif national si o mica taxa de conectare pe apel, iar costul acestor apeluri va fi mult redus si va deveni mult mai predictibil. Dupa lansarea Vodafone Passport, vom continua sa introducem servicii menite sa imbunatateasca experienta clientului in roaming," a declarat pentru Wall-Street Andreea Stanescu, Senior Director, Consumer Market, Vodafone Romania.

Oficialii Vodafone vorbesc despre o pondere semnificativa a serviciului de roaming, dar scazuta in comparative cu tarile vest-europene. Acest lucru se explica atat prin mobilitatea romanilor, mai redusa decat a cetatenilor Uniunii Europene, de pilda, dar si relatiei dintre puterea financiara si tarife. "Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, ne asteptam ca tot mai multi romani sa calatoreasca in afara tarii si ca Romania va avea din ce in ce mai multi vizitatori," estimeaza Andreea Stanescu.

Vodafone Romania are in prezent cateva zeci de mii de utilizatori ai serviciului roaming. Odata cu introducerea serviciului Vodafone Passport, reprezentantii companiei se asteapta ca reducerea semnificativa de tarife sa ofere posibilitatea de utilizare unui numar mult mai mare de clienti Vodafone. "Prin urmare, contam pe o crestere semnificativa a numarului de utilizatori," conchide Stanescu.

Vodafone Passport ofera romanilor care calatoresc in strainatate o valoare de utilizare fara egal si economii substantiale. Spre exemplu, un abonat Vodafone Romania care calatoreste in Spania si foloseste reteaua Vodafone Spania va plati numai 1.76 USD pentru un apel de 4 minute, in comparatie cu un cost anterior de 4.36 USD, ceea ce reprezinta o economie de 2.6 USD la acest apel.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.