Constructorii de locuinte si-au indreptat atentia spre clasa medie. In majoritatea cartierelor din Bucuresti se construiesc apartamente la preturi apropiate de cele din blocurile ridicate inainte de 1989

Pentru acest an, conform unui raport Colliers, sint programate pentru a incepe lucrarile 13 proiecte, care vor fi finalizate pina in 2008 si vor aduce pe piata peste 6.000 de unitati locative. "In plus, exista zvonuri legate de un numar mare de proiecte care sint planificate pentru a fi construite in aceeasi perioada de timp. Daca aceste proiecte vor fi livrate, ar adauga peste 5.000 de unitati in zone precum Basarabiei, Titan, Vacaresti, Splaiul Unirii, Carol", se arata in acest raport. Astfel, in doar doi ani, pe piata imobiliara din Bucuresti vor intra peste 11.000 de apartamente in blocuri noi. Conform anunturilor facute de dezvoltatorii de proiecte, preturile de vinzare vor incepe de la 1.000 de euro/metru patrat construit.

Concurenta cu apartamentele vechi

Chiar daca in prezent tranzactiile cu apartamente sint mult mai mici ca numar decit in trecut, proprietarii acestora trebuie sa ia in considerare faptul ca in aproximativ un an vor simti ce inseamna concurenta, deoarece preturile sint comparabile. Astfel, un apartament cu doua camere intr-un bloc vechi costa 45.000 de euro, iar suprafata utila este de 45-50 mp.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.