Preturile modelelor disponibile in Romania pot depasi 100.000 de euro. La moda sunt cele rectangulare

Vanzarile de piscine cresc anual cu 10-15% si nu este de mirare. Dezvoltatorii imobiliari doteaza cu ele nu doar vilele somptuoase, ci si cartierele noi de case si spatiile dintre blocuri.

O data cu cresterea numarului cumparatorilor si a numarului de piscine vandute, s-a diversificat si oferta, existand piscine care deservesc mai multe case aflate in ansambluri rezidentiale sau chiar situate intre blocurile noi, dar si piscine unicat, amplasate langa vile de milioane de dolari, aflate pe domenii de mii de hectare. Asa se face ca pot beneficia de romantismul si racoarea unei piscine atat proprietarii de vile scumpe, cat si proprietarii de apartamente medii, cu preturi de pana in 100.000 euro. Conditia este ca investitorul care construieste ansamblul de locuinte sa aiba prevazuta aceasta facilitate.

si gusturile clientilor se schimba, de la an la an, spun distribuitorii si constructorii de piscine. Astfel, in Bucuresti, in urma cu zece ani, erau la moda piscinele cu forme rotunjite, cea mai ceruta fiind cea asemanatoare unui bob de fasole (modelul Ibiza), sustin specialistii firmei Kasta. Astazi, acest model ocupa doar 12% din totalul vanzarilor, cele mai multe piscine realizandu-se in forme rectangulare (dreptunghiulare sau patrate), cu un total de 44% din piata. Ca suprafete, cele mai solicitate sunt piscinele mici, intre 30 si 50 mp (circa 40% din total), iar ca materiale de constructie, cele mai multe sunt din beton, urmate fiind de cele din panouri metalice, apoi de cele din material plastic.

In ceea ce priveste pretul, acesta depinde foarte mult de dotarile si accesoriile piscinei. La aceeasi suprafata si acelasi invelis al piscinei, costurile pot fi de zece ori mai mari, daca sunt folosite echipamente si accesorii de lux. "O piscina ovala, cu latimea de trei metri, lungimea de 5,7 metri si adancimea de 1,2 metri, cu tot cu chit de filtrare, costa 2.100 de euro. Insa e usor de stabilit o valoare minima, dar foarte greu o limita maxima. De exemplu, un singur reflector subacvatic simplu costa 100 de euro, in timp ce un reflector subacvatic cu schimbare automata de culoare costa 1.000 de euro", declara Roxana Nistor, reprezentant vanzari al firmei Ditco din Cluj Napoca. Aceasta firma are in catalog si oferte de piscine placate cu aur sau inox, la 1.000-2.000 de euro/mp.

Capital

Sursa: CapitalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.