Provident Financial Romania a lansat creditul de consum la domiciliu, pe termen scurt si fara girant. Potrivit reprezentantilor companiei, pentru inceput, suma maxima acordata este de 600 de lei, pe o perioada de 26 saptamani, suma pentru care se ramburseaza 901 lei. Aceasta insemna ca practic, dobanda perceputa de institutia nebancara este de peste 100%, persoana trebuind sa restituie 301 lei (jumatate din suma creditata) pentru jumatate de an.

Compania a tinut sa precizeze ca nu percepe comisioane ascunse sau taxe suplimentare pentru neplata la termen, iar suma datorata nu poate creste. Singura conditie este garantia clientului ca poate sa faca dovada platii. Creditele sunt acordate la domiciliu, in termen de 48 ore, de catre reprezentantii companiei, care viziteaza, apoi in fiecare saptamana sau luna clientul pentru a colecta ratele.

"Produsul nostru se adreseaza clientilor cu venituri moderate, iar in urma cercetarilor de piata din luna octombrie a anului trecut, in Romania, credem ca sistemul va avea mai mare succes decat pe alte piete", a declarat, citata de Rompres, Directorul General Provident Financial Romania, Stephen Rice.

In Marea Britanie compania are peste 1,5 milioane clienti, avand in prezent o capitalizare bursiera de 1,6 miliarde lire sterline. in ultimii zece ani, Credit Financial s-a lansat si in tari precum Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si Mexic.

Divizia din Europa a companiei a avut in 2005 un profit inainte de impozitare de 51,1 milioane euro si circa 1,78 milioane clienti. Provident Financial este Institutie Financiara Nebancara care functioneaza in baza OG 28/2006. Compania estimeaza ca va investi in 2006, in Romania, circa patru milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.