Orange lanseaza in Romania telefonia de generatia a treia, 3G, incepind de astazi.

Un serviciu anuntat de mai bine de un an va intra in oferta Orange Romania, incepind de astazi: 3G (tehnologie pe care Connex, actualul Vodafone, a lansat-o inca din 2005), precizeaza un comunicat al Orange, citat de publicatia electronica smartfinancial.ro.

Pe linga convorbirile video (apelul video), 3G, telefonia de generatia a treia, ofera si viteze mari pentru transferul de date, fiind astfel o alternativa de succes la EDGE, actualul serviciu Orange Romania. Partea mai putin buna este ca, la fel ca si Vodafone, Orange va lansa initial 3G cu un nivel limitat de acoperire, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor beneficia de acest serviciu pe o suprafata restrinsa.

Se asteapta contraatacul Vodafone

Cei mai multi clienti sint asteptati sa fie din Bucuresti (acolo unde serviciul beneficiaza de o acoperire foarte buna) si din alte mari orase, asa cum se intimpla la Vodafone. Lansarea 3G de catre Orange a fost tinuta aproape in secret pina de curind, insa serviciul era pregatit din timp si a fost prezentat si la CERF 2006, fara a se anunta o data fixa a lansarii. Piata 3G are acum un oarecare potential de crestere in Romania, avind in vedere faptul ca Vodafone va trebui sa contraatace, iar sumele investite in publicitate de cele doua parti vor fi mari, la fel ca si reducerile de preturi si promotiile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.