Decizia turistilor TUI Scandinavia de a se retrage din Romania a fost determinata de calitatea serviciilor si nu de gripa aviara, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Iuliu Marian

"Decizia TUI Scandinavia a fost luata din toamna anului trecut, inainte de aparitia gripei aviare si a fost determinata de calitatea serviciilor. 8.000 de turisti TUI Scandinavia au renuntat la petrecerea vacantei in Romania, adica 100 la suta din contractari, in timp ce la Turcia au renuntat 50% din turistii scandinavi, adica 50.000 de persoane", a precizat Ovidiu Marian, citat de Rompres, adaugand ca decizia TUI este irevocabila si pe timp nedeterminat.

Potrivit afirmatiilor presedintelui ANT, gripa aviara a afectat turismul intern si nu pe cel international. "Daca primul val de gripa aviara avusese loc in toamna si se asternuse deja uitarea, acum focarele sunt mult mai multe si au aparut exact inainte ca romanii sa isi planifice vacanta", a explicat Ovidiu Iuliu Marian.

Grupul TUI, unul dintre cei mai mari operatori turistici din lume, a anuntat, cu trei luni inaintea inceperii sezonului estival, ca a anulat integral cursele Charter catre Romania ale diviziei TUI Scandinavia.

Acestea urmau sa aduca circa 8.000 de turisti din Germania si din tarile nordice, adica o treime din numarul total al turistilor pe care TUI intentiona sa-i aduca anul acesta in Romania. 90 la suta dintre locurile anulate erau destinate Litoralului, iar restul de 10 la suta, unor circuite turistice care includeau si Delta Dunarii.

Prezenta gripei aviare in aceste zone a jucat un rol important, afirma in acea perioada reprezentantul TUI in Romania, Ciprian Popescu, insa nu era singurul motiv pentru care turistii straini nu mai preferau Romania. Reprezentantul TUI a acuzat o lipsa de interes pentru destinatia Romania din partea potentialului client din Scandinavia din cauza perceptiei deficitare a Romaniei ca destinatie turistica. In 2005, in jur de 21.000 de turisti straini au venit in Romania prin intermediul grupului TUI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.