Grupul GlaxoSmithKline (GSK), unul din liderii industriei mondiale farmaceutice, intentioneaza sa depuna o oferta de peste 15 miliarde de dolari pentru preluarea diviziei Pfizer din domeniul medicamentelor, au declarat pentru Financial Times surse apropiate tranzactiei .

Oficialii Glaxo au hotarat sa avanseze o oferta care ar putea transforma grupul in cel mai mare producator din lume de medicamente comercializate fara prescriptie medicala. Totodata, acesta va deveni si al doilea mare furnizor de medicamente pe baza de reteta, potrivit aceleiasi surse.

"Consider ca va fi un proces de vanzare extrem de competitiv. Nu este cert daca oferta GSK va fi cea mai mare sau nu", a declarat o sursa apropiata acestei afaceri.

Un purtator de cuvant al Glaxo a refuzat astazi sa comenteze informatiile.

Conform unor surse din piata, Glaxo, alaturi de Johnson & Johnson si Reckitt au cele mai mari sanse de castig, dupa ce Colgate-Palmolive a dezmintit ieri zvonurile ca ar fi interesata de diviza Pfizer.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.