PRELUARE - Autoritatile europene din domeniul concurentei si-au dat ieri acordul pentru achizitionarea firmei britanice Body Shop International, detinatoare a unui lant de magazine cosmetice, de catre compania franceza L'Oreal, informeaza Mediafax. L'Oreal, lider pe piata mondiala a cosmeticelor, va prelua Body Shop pentru 652 de milioane de lire sterline (1,23 miliarde dolari). Body Shop detine 2.000 de retele care comercializeaza produse cosmetice.

"Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca tranzactia nu va avea ca efect majorarea preturilor produselor cosmetice, in detrimentul consumatorilor, si nici nu va afecta concurenta in Zona Economica Europeana", se arata intr-un comunicat al institutiei. Grupul L'Oreal a achizitionat actiuni sau a primit confirmari privind acceptarea ofertei care reprezinta 95% din capitalul Body Shop, fapt care semnifica acceptarea neconditionata a propunerii.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.