Motorul de cautare online Google Inc. nu intentioneaza sa dezvolte propriul sau browser web care sa concureze cu popularul Internet Explorer oferit de grupul Microsoft Corp., a declarat directorul executiv de la Google, Eric Schmidt, transmite Rompres.

Intr-o conferinta de presa, Schmidt a tinut sa dezminta speculatiile potrivit carora Google doreste sa puna la punct propriul browser care, impreuna cu motorul sau de cautare online si cu celelalte servicii ale sale, ar urma sa concureze cu Internet Explorer, cel mai larg utilizat browser web la nivel mondial.

"Se pare ca oamenii au deja de ales intre cateva browsere web foarte bune. Nu dorim sa dezvoltam un browser web numai din dorinta de a avea propriul nostru produs", a declarat Eric Schmidt.

Potrivit directorului executiv de la Google, compania isi incurajeaza clientii sa utilizeze o gama variata de alternative la popularul Internet Explorer, in special produsul open-source Firefox.

In plus, Google are parteneriate pentru incurajarea utilizarii browserului Safari pentru clientii produselor Apple Computer Inc. si a browserului Opera, produs de o companie norvegiana pentru computere si telefoane mobile.

Cu toate acestea, Eric Schmidt nu a exclus posibilitatea ca Google sa-si dezvolte propriul browser web daca va ajunge la concluzia ca utilizatorii sai nu sunt multumiti de performantele produselor existente pe piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.