Convorbiri telefonice VoIP prin Internet, posibiliatea de a efectua un apel telefonic de pe fix pe fix folosind telefonul mobil sau servicii TV si conexiune broadband, eventual si gratis. Tot mai multi furnizori de instrumente de comunicare incearca sa reuneasca aceste patru tipuri de servicii in incercarea de a isi satisface clientii si de a deveni cat mai competitivi pe piata, Orange anuntand prima mutare

Orange, unul din cei mai mari operatori de telefonie mobila din lume, va devni primul operator care va oferi patru tipuri de servicii, acestea urmand a fi reunite si sub aceeasi factura, informeaza BBCNews. Astfel, clientii Orange vor putea opta pentru totate serviciile companiei, telefonie fixa, telefonie mobila, conectare la Internet si servicii de transmiune TV, serviciile oferite de France Telecom, compania mama a operatorului de telefonie mobila, urmand sa fie taxate pe factura Orange.

Mai mult, Orange a mai anuntat ca incepand de luna viitoare va oferi gratis conexiune broadband in casele din Marea Britanie, in incercarea de a deveni cat mai cmopetitiv pe toate segmentele de comunicatie. Aceasta decizie a fost luata in urma incheierii unui acord intre Orange si furnizorul de servicii Internet Wanadoo.

France Telecom devine portocaliu

Conform noilor planuri de dezvoltare ale companiei, France Telecom va fi rebranduit sub numele de Orange, procesul urmand sa dureze maxim 18 luni. Orange a fost ales dintre toate brandurile France Telecom deoarece aceasta este cea cea mai cunoscuta marca a operatorului francez. Potrivit unor rapoarte citate de BBCNews, intrecul proces de rebranduire ar urma sa coste in total 160 de milioane de euro.

Orange a mai anuntat ca in urmatoarele saptamani va lansa si un dispozitiv cu ajutorul caruia u\clientii operatorului vor putea sa efectueze atat apeluri telefonice prin reteau mobila, cat si prin telefonia fixa si prin Internet in sistemul VoIP. "Vrem sa oferim servicii de comunicare de business, nu doar comunicare mobila ci toate tipurile de comunicare de care clientii au nevoie", a declarat directorul Orange, Sanjiv Ahuja.

La inceputul lunii aprilie Orange a intrat pe piata telefoniei fixe din Marea Britanie, oferind abonamentul Landline for Business care se adreseaza companiilor cu un numar de angajati de pana la 250. Operatorul de telefonie mobila Orange este prezent si pe piata din Romania, fiind detinut in proportie de 96,8% de France Telecom. Pentru anul financiar 2005 grupul a raportat o cifra de afaceri de 870 de milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.