O firma bacauana (Sonoma Bacau) a solicitat la AJOFM Bacau acordarea a o mie de permise de munca pentru tot atitea chinezoaice. Sonoma SA Bacau este o societate cu capital italian specializata in productia de confectii, in general pentru piata de lohn. Stirea in cauza a parut socanta, numai ca mai devreme sau mai tirziu Romania va trebui sa importe forta de munca. De aceea am incercat in acest material sa prezentam avantajele si dezavantajele unei afaceri de o asemenea amploare.

Detaliile afacerii

Chinezoaicele, potrivit anuntului facut de conducerea Sonoma Bacau, vor primi salariul minim pe economie, adica 330 de lei pe luna, ceea ce inseamna de opt ori mai mult decit primeau in China. Dar romancele luau 700 de lei lunar. Deci cele 1.000 de angajate vor aduce lunar societatii un profit suplimentar de 370.000 de lei. Daca mai luam in calcul ca prin diminuarea salariului scad si contributiile la asigurarile sociale, observam ca afacerea este si mai rentabila. Pentru ca in fapt pentru patroni totul se traduce in bani. Daca acestea ar fi in mare avantajele societatii, sa vedem si micile dezavantaje ale afacerii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.