Fondatorul companiei sud-coreene Daewoo, a fost condamnat de catre un tribunal local la 10 ani inchisoare intr-un proces privind acte de coruptie, informeaza BBCNews. El a mai fost obligat sa returneze 22 de miliarde de dolari, bani care au fost delapidati, primind de asemenea si o amenda din partea instantei judecatoresti.

Kim Woo-choong, in varsta de 69 de ani, a fugit din Coreea de Sud in 1999, intr-un moment de criza pentru compania pe care o conducea, intorcandu-se in 2005. El a fost gasit vinovat de acte de coruptie si de incalcarea procedurilor fiscale, dupa ce a dat indicatii subalternilor sai sa creasca fictiv in acte valoarea activelor companiei, Daewoo obtinand astfel mai multe imprumuturi pe pietele internationale.

Fondatorul companiei de astazi a cumparat Daewoo in 1967 pentru 5.000 de dolari, la vremea respectiva compania fiind un producator de textile. De la acest stadiu simplu, Kim Woo-choong a transformat Daewoo intr-una din cele mai mari companii asiatice, in momentul sau de varf compania sud-coreana avand peste 320.000 de angajati in peste 110 tari.

Aceasta nu reprezinta un caz izolat, dupa ce la inceputul acestei luni presedintele producatorului de automobile Hyundai, Chung Mong-koo, a fost arestat pentru deturnare de fonduri.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.