ING Asigurari de Viata, cea mai mare companie de asigurari de viata din Romania, anunta o crestere de 14,6% a volumului primelor brute subscrise in primele trei luni ale anului 2006, ajungand la 106,5 milioane de lei - comparativ cu perioada similara a anului trecut. De asemenea, valoarea totala a beneficiilor platite in primul trimestru de ING Asigurari de Viata s-a ridicat la 28,3 milioane de lei.

"ING Asigurari de Viata se mentine lider al pietei asigurarilor de viata, cu o cota de piata estimata la 37,9% la sfarsitul trimestrului I", a declarat Bram Boon, director general executiv al companiei. "Ca prioritati pentru acest an, planificam sa lansam noi produse si sa contribuim la dezvoltarea sistemului de pensii private din Romania", a mai spus Bram Boon.

ING va continua sa joace un rol activ in pregatirea si implementarea reformei pensiilor, pe baza solidei sale experiente internationale. ING Asigurari de Viata este in prezent cel mai mare furnizor de asigurari de viata din Romania, iar planurile de pensii suplimentare lansate in ultimii ani reprezinta deja 16 % din portofoliul total de asigurari de viata al companiei, fiind unele dintre cele mai bine vandute produse.

Pe plan mondial, ING are o experienta remarcabila in implementarea pensiilor private: atat a celor private facultative, cat si a celor private obligatorii, fiind cel mai mare asigurator de viata si furnizor de pensii din Europa Centrala.

"As dori sa subliniez potentialul imens al pietei romanesti existent odata cu implementarea unei adevarate reforme a pensiilor. O prioritate actuala - atat pentru autoritati cat si pentru companiile de asigurari -o reprezinta informarea cat mai detaliata a celor 5,6 milioane de potentiali beneficiari de pensii private, cu privire la avantajele pe care acestea le ofera", a declarat Bram Boon. "ING Asigurari de Viata va valorifica experienta substantiala pe care o detine, atat la nivel international, cat si la nivel local - prin cei 9 ani de activitate in Romania, in vederea asigurarii unei pensii cat mai aproape de nevoile fiecaruia," a adaugat Bram Boon.

Un recent studiu calitativ realizat de ING Asigurari de Viata, care analizeaza tendintele si perceptiile cu privire la pensiile private in Romania, a evidentiat ca persoanele intre 34 si 45 ani sunt cele mai interesate de pensiile private facultative si ar opta pentru o astfel de pensie cat mai curand.

"Persoanele din grupul 40-55 ani ar adera de asemenea la sistemul pensiilor private, in special daca ar sti ca Statul va sustine acest sistem," a subliniat Bram Boon.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.