Marile banci din Romania au in grija conturile de cel putin 100.000 de euro a 3.000 de persoane fizice care pot fi oameni de afaceri, bancheri, chiar si fotbalisti, potrivit "Ziarului financiar".

Economii - Valoarea totala a conturilor detinute de "greii" Romaniei depaseste jumatate de miliard de euro. Estimarile pietei ajung insa la circa un miliard de euro, sume depozitate in banci de catre cei mai bogati romani. Chiar daca au in banci mici comori, marii afaceristi nu se inghesuie sa isi puna la bataie averile prin instrumente care sa le expuna banii riscurilor. Astfel, acestia sunt interesati mai mult de depozitele bancare.

In 2001 banca ING a fost prima care a incercat sa atraga clientii cu bani multi pentru a le oferi servicii de private banking. Astazi numarul clientilor care isi lasa economiile pe mana bancii a ajuns la 600. BCR a pus mai tarziu la dispozitia clientilor sai serviciul de administrare a banilor, private banking, dar sustine ca a strans pana in prezent 2.000 de clienti. Activele aflate in administrarea HVB Bank se ridica la aproximativ 100 de milioane euro. "Administram si portofolii care depasesc 5 milioane de euro", a declarat pentru ZF Monica Ionescu, manager al diviziei de private banking a HVB.

La Raiffeisen, clientul cel mai instarit a lasat in seama bancii o suma de ordinul zecilor de milioane de euro. "Clientii incep sa se orienteze indeosebi spre un mix alcatuit din depozite si certificate de depozit cu discount, fonduri de investitii (cu risc mediu si crescut), plasamente pe piata de capital, administrare de cont individual", a afirmat Cornel Cojocaru, purtator de cuvant al BCR, citat de ZF.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.