Bulgaria este cea mai ieftina destinatie turistica a Europei, conform unui index international, citat de Rompres. Studiul a fost facut de compania Thomas Cook Cost of Holiday Living Index (TCCHLI), intr-o serie de chestionare asupra destinatiilor turistice mondiale, pentru anul 2006

Conform TCCHLI, cea mai ieftina destinatie turistica este Bulgaria, unde cheltuielile aferente unei zile de cazare sunt de 34,73 lire sterline. Urmeaza Spania, cu 44,72 lire sterline, si Majorca, cu 45,98 lire sterline

In chestionarul Thomas Cook pentru vara anului in curs, au fost studiate 16 categorii de destinatii turistice din 25 destinatii turistice populare ale lumii. Statul indian Goa a fost catalogat, pentru al treilea an consecutiv, ca cel mai atractiva si ieftina destinatie turistica. Goa este cel mai bogat stat din India, cu un produs intern brut pe cap de locuitor cu 50% mai ridicat decat media tarii.

Global, Goa, urmata de statiunile din Brazilia si Tunisia, sunt cele mai ieftine destinatii turistice din lume, mai ieftine chiar decat Bulgaria. Pentru anul trecut, incasarile din turismul international pentru perioada ianuarie - iulie au fost cu 10,2% mai ridicate decat in perioada similara a anului 2004, reiese din datele Ministerului bulgar al Culturii. Un numar total de 2,714 milioane turisti straini si-au petrecut vacanta de vara in Bulgaria, pana la finele lunii iulie 2005, cu 7% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2004, arata un raport guvernamental.

Aproape 52% din turistii straini au fost din Uniunea Europeana, precizeaza raportul guvernului. incasarile agregate din turismul international s-au cifrat la 706 milioane de leva (cu un dolar la 1,63 leva) la sfarsitul lunii iulie, cu 9,2% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2004. Statiunile bulgaresti de pe malul Marii Negre au avut procent de ocupare de suta%, pana la finele lunii august, de anul trecut.

O mare cautare a avut si turismul cinegetic in Bulgaria, unde, in 2005, aproximativ 3.044 persoane au vanat, dintre care aproximativ 46 de procente au fost cetateni bulgari. in ceea ce priveste vanatorii straini, cei proveniti din Germania, Spania si Franta prefera vanatul mare, in timp ce pasionatii de vanatoare din Italia si Grecia prefera vanatul mic. Cu toate acestea, cifra de 4 milioane leva inregistrata in 2005 reprezinta doar jumatate din veniturile anuale realizate de Bulgaria din turismul cinegetic in anii 1980. Anul trecut, Bulgaria a strans aproximativ 4,2 milioane leva (1dolar = 1,62823 leva) din turismul cinegetic, in crestere cu 500.000 leva fata de anul precedent.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.