Grupul siderurgic european Arcelor a anutat, vineri, fuziunea cu compania rusa Severstal, operatiune menita a contracara oferta ostila a Mittal, informeaza Rompres.

Arcelor mai urmareste prin aceasta miscare sa creeze numarul unu mondial din industria otelului.

Severstal, al treilea producator de otel din Rusia, este listat la Bursa de Valori din Moscova.

Grupul siderurgic Mittal Steel Co., cel mai mare producator mondial de otel, si-a majorat, in urma cu o saptamana, oferta ostila de preluare pentru rivalul european Arcelor SA de la 18,6 miliarde euro, anterior, la 25,8 miliarde euro, majorarea intervenind a doua zi dupa ce grupul condus de Lakshmi Mittal a lansat in mod oficial oferta de preluare a Arcelor.

De asemenea, Mittal Steel s-a declarat dispus sa mute la Luxemburg sediul noului grup siderurgic, in conditiile in care in prezent sediul social al Arcelor este la Luxemburg, iar sediul grupului Mittal este la Rotterdam (Olanda).

Prin preluarea Arcelor, Mittal vrea sa creeze cel mai mare producator mondial de otel, un conglomerat cu o valoare de piata de aproximativ 40 miliarde dolari si 322.000 de angajati in intreaga lume.

Un eventual mastodont format din Mittal si Arcelor ar putea produce aproximativ 140 milioane tone de otel pe an, controland 12 procente din piata mondiala.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.