Compania aeriana AirMadrid, care a inceput in aprilie zborurile pe relatia Bucuresti - Barcelona - Madrid, va transporta circa 25.000 de pasageri in acest an, potrivit estimarilor companiei.

"Deocamdata avem trei zboruri pe saptamana direct din Madrid si celelalte doua deservesc destinatia Bucuresti - Madrid - Barcelona, insa in curand vom avea cinci zboruri saptamanale si speram ca pana la sfarsitul anului sa ajungem la zboruri zilnice", a declarat pentru Rompres, directorul comercial Air Madrid, Roni Nahon.

La ora actuala, compania ofera circa 765 de locuri saptamanal, fiind nevoita sa introduca in circulatie o noua aeronava Airbus, cu o capacitate mai mare, nivelul de ocupare fiind in prezent de circa 95 la suta.

Compania a inaugurat recent si alte curse europene spre Paris (sase zile pe saptamana), Roma (sapte zile pe saptamana), Milano (doua zile pe saptamana). De asemenea, compania are activitati de zbor in Spania si America Latina, catre Buenos Aires (Argentina), Santiago de Chile (Chile), Ciudad de Mexico (Mexic), Lima (Peru), Cartagena si Bogota (Columbia), Quito (Ecuador), dar si Costa Rica sau Panama.

In viitor, compania intentioneaza sa lanseze noi curse spre Statele Unite (Miami) sau Tokio (Japonia), dar si in tarile din America Centrala.

"Romania este prima destinatie in estul Europei, dar este motivata de numarul de romani care calatoresc in Spania si de spaniolii care viziteaza Romania", a precizat Nahon.

Pe primele trei luni ale anului, circa 6.000 de turisti spanioli au vizitat Romania, in timp ce in 2005 peste 30.000 de turisti iberici au venit in Romania, in crestere cu peste 44 la suta in comparatie cu anul precedent.

Nahon a declarat ca strategia companiei prevede achizitionarea unor hoteluri in toate destinatiile deservite, urmand sa fie achizitionat un astfel de hotel si in Romania.

Compania a fost infiintata in mai 2004, are o flota de 12 aeronave, precum si o companie de turism si mai multe hoteluri in Insulele Baleare si America Latina.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.