Parlamentul European are in discutie posibilitatea de a aplica impozite pentru mesajele prin e-mail si SMS, cu scopul de a genera venituri suplimentare la bugetul european, scrie presa internationala.

Alain Lamassoure, membru francez al organului legislativ si reprezentant al Partidului European Umanitar ( partid din care face parte Jacques Chirac) a propus impunerea unui impozit de aproximativ 1,5 centi pe mesajele de tip SMS, dar si perceperea unui tarif de 0,00001 centi pentru fiecare mesaj e-mail trimis.

"Sumele propuse sunt neinsemnate, insa, in cazul in care analizam miliardele de tranzactii care ar fi inregistrate zilnic, incasarile inregistrate ar fi imense", a apreciat Lamassoure.

Ideea impozitarii mesajelor de tip e-mail SMS a aparut pentru prima oara in Italia , ca o modalitate de a micsora deficitul bugetar consistent al statului, insa a fost respinsa de conducerea tarii de la acea vreme.

In prezent, bugetul european este format din taxele vamale, taxa pe valoarea adaugata si contributiile directe ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Astfel, aceste contributii individuale ale statelor membre ale UE sunt calculate in functie de gradul de prosperitate al fiecareia.

UE a stabilit anul trecut ca modalitatile de finantare vor fi imbunatatite, iar, pana in 2008-2009, se asteapta propuneri in acest sens din partea statelor membre.

Intre ideile prezentate se numara un impozit aplicat biletelor de zbor, dar si perceperea unui impozit suplimentar in cazul companiilor petroliere.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.