Comisarii de la Garda Financiara au suspendat, joi, greva generala, dupa trei ore de discutii cu ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. Presedintele Federatiei Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, pentru Rompres, ca a fost creata o comisie mixta formata din reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, ai Garzii Financiare si ai sindicalistilor care sa identifice pana la 1 iulie modalitati de rezolvare a revendicarilor grevistilor.

"Greva se suspenda pana la data de 2 iulie, cand vom face o noua analiza, sa vedem daca programul de solutionare al revendicarilor se respecta", a spus Oprescu. El a mentionat ca functionarii publici trebuie motivati financiar pentru a nu se ajunge la evaziune fiscala si a reiterat necesitatea sanctionarii aspre a celor care "cad prada fenomenului de evaziune fiscala", admitand ca aceste sanctiuni trebuie sa creasca.

Comisarii de la Garda Financiara s-au aflat in greva generala timp de mai multe zile si au solicitat plata orelor suplimentare si modificarea statutului functionarului public. Potrivit presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, o zi de greva la Garda Financiara a adus prejudicii statului de circa un milion de euro, pe de o parte, din amenzi si confiscari si, pe de alta parte, din prejudiciile constatate de acestia.

SNFP a solicitat, la sfarsitul saptamanii trecute, demiterea ministrului finantelor publice, Sebastian Vladescu, pe motiv ca "nu a respectat prevederile legale care vizeaza activitatea Garzii Financiare, aducand prejudicii majore bugetului de stat si activitatii acestei institutii". SNFP motiva acest lucru prin "refuzul" lui Vladescu de a promova si transmite proiectul de act normativ in ceea ce priveste statutul functionarilor publici la nivelul Guvernului , precum si prin refuzul de a se intalni cu reprezentantii protestatarilor.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.