Graficele Bursei de Valori Bucuresti au revenit pe "verde" la inchiderea sedintei de tranzactionare de ieri, dar brokerii nu sunt neaparat increzatori intr-o revigorare a pietei. Indicele BET, care reprezinta evolutia celor mai lichide actiuni, a crescut cu 3%, in timp ce BET-FI care reflecta dinamica societatilor de investitii financiare s-a apreciat cu 0,73%. In opinia directorului general al Bursei de Valori, Stere Farmache, o importanta influenta asupra evolutiilor din ultimele zile au avut-o reglementarile cu repercusiune directa asupra pietei de capital.

Noile reglementari au deranjat piata

In primul rand, viitorul Cod fiscal, care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2007 (prezentat recent in noua fomula), a starnit nemultumiri in randul brokerilor si investitorilor.

"Intr-o tara cum e Romania, fiscalitatea trebuie adaptata realitatilor, iar piata de capital ar trebui tratata distinct, pentru ca aici se regasesc sursele de finantare pentru toate celelalte piete", ne-a declarat Stere Farmache. El a adaugat insa ca "nici scaderile, nici cresterile nu pot sa dureze la nesfarsit". A doua mare nemultumire a operatorilor pietei de capital e provocata de reglementarile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare privind delistarile societatilor de pe Bursa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.