Mitica Dragomir intra in forta in afaceri imobiliare. Va pune la bataie peste 70 de milioane de euro pentru constructia unui complex cu peste 600 de apartamente, o cladire de birouri si un hotel de cinci stele.

La inceputul acestui an, Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a cumparat un teren de 8.000 de metri patrati in Bucuresti, in apropierea Circului Globus. A luat legatura cu arhitectul Anca Petrescu, care s-a ocupat pe vremuri de proiectarea Casei Poporului, si au pus pe hartie schema unui ansamblu imobiliar care va cuprinde cateva dintre cele mai inalte cladiri din Capitala. Lucrarile vor incepe in cateva luni si vor dura aproape trei ani. Blocurile de apartamente vor avea peste 20 de etaje, cladirea de birouri va depasi 22 de etaje, iar hotelul, cel putin 25 de etaje.

Apartamentele vor avea intre 110 si 120 de metri patrati, iar hotelul va dispune de peste 300 de camere. Proiectul prevede si amenajarea unei galerii comerciale. Finantarea necesara va proveni, in cea mai mare parte, din credite bancare. Un fond britanic de investitii i-a oferit zece milioane de euro lui Dragomir pe proiect si pe teren, insa acesta nu vrea sa vanda.

Mitica Dragomir, in liga mare a imobiliarelor

Peste 600 de apartamente, o cladire de birouri si un hotel de cinci stele. Dumitru Dragomir vrea sa construiasca in Bucuresti un ansamblu imobiliar din credite bancare. Proiectant va fi arhitectul Anca Petrescu, care s-a ocupat in urma cu aproape trei decenii de planurile Casei Poporului.

Daca ar fi ramas ziarist sportiv, Bogdan Dragomir ar fi vorbit despre milioanele de euro cu care se transfera fotbalistii, din liga pe care o conduce tatal sau, la cluburile straine. Insa, de cand a preluat afacerile familiei, ii sunt mult mai familiare transferurile bancare si discutiile despre milioanele de euro pe care vrea sa le investeasca. Daca in ultimii trei ani a condus hotelul Crystal Palace din Bucuresti, o afacere de familie, pentru Bogdan greul de-abia acum incepe. Pentru ca una este sa conduci un hotel cu 70 de camere si alta este sa intri intr-un proiect imobiliar de peste 70 de milioane de euro, pe o piata din care au inceput sa iasa scantei. "Suntem acum in faza de proiectare pentru un ansamblu care sa cuprinda cateva blocuri care vor insuma peste 600 de apartamente, o cladire de birouri si un hotel de cinci stele. Vor fi peste 110.000 de metri patrati construiti", explica Bogdan Dragomir.

Complexul va fi construit pe un teren de 8.000 de metri patrati din apropierea Circului Globus, cumparat la inceputul acestui an. Conform proiectului, blocurile vor avea peste 20 de etaje, cladirea de birouri va depasi 22 de etaje, iar hotelul cel putin 25 de etaje. Apartamentele vor avea intre 110 si 120 de metri patrati, in vreme ce hotelul va insuma peste 300 de camere. In plus, legatura dintre blocuri, hotel si cladirea de birouri va fi facuta de galerii comerciale. "Va fi ca un minioras, cu scoli, gradinite, restaurante si cluburi de sanatate", afirma Dragomir.

Capital

Sursa: CapitalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.