Cei mai multi dintre cursantii programelor Master of Business Administration sunt ingineri - 40% si economisti - 36%

Piata programelor MBA (Master of Business Administration) urmeaza un curs de dezvoltare rapid, iar oferta reuseste cu greu sa acopere cererea existenta, au declarat, ieri, la un seminar, reprezentantii programului MBA Romanian Canadian, informeaza Mediafax.

Potrivit estimarilor reprezentantilor MBA Romanian Canadian, in fiecare an numarul absolventilor de astfel de programe a crescut, in 2005 ajungand la circa 300 de persoane. Numarul persoanelor care se inscriu la un astfel de program este, insa, mai mare, rata de absolvire fiind de 80-85%. Cei mai multi dintre cursantii programelor MBA sunt ingineri, respectiv 40% si economisti - 36%. \"Au fost cazuri in care am avut cursanti doctori, poeti, filologi si chiar si un preot. Evolutia din ultima perioada este reducerea numarului de ingineri, care in urma cu cativa ani reprezentau peste 60% din cursanti\", a mentionat Adriana Dutescu, directorul programului MBA Romanian Canadian.

Oferta este inca insuficienta

\"Piata devine interesanta si incep sa apara si programe din strainatate, care anima si mai mult acest sector educational. Cu toate acestea, este loc pentru mai multe programe de acest tip deoarece cererea abia acum incepe sa se dezvolte, iar oferta este inca insuficienta\", a spus Adriana Dutescu, directorul programului MBA Romanian Canadian.

In opinia sa, desi exista estimari ale valorii pietei de profil, datele nu reflecta situatia reala din acest sector. \"Trebuie definit foarte exact ce inseamna un program MBA, pentru ca pe piata sunt multe programe, dar care nu intra neaparat in aceasta categorie\", a precizat Dutescu.
Cei mai importanti jucatori de pe aceasta piata, alaturi de MBA Romanian Canadian, sunt Asebuss si Codecs. Programul MBA Romanian Canadian este activ pe piata din 1993, numarul absolventilor ajungand pana acum la peste 600 de persoane.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.