"Rezultatele inregistrate de BCR Asigurari confirma credibilitatea si reputatia de care societatea se bucura pe piata asigurarilor din Romania, urmare a preocuparii constante de a oferi produse si servicii la standarde ridicate de calitate", a declarat Romeo Jantea, directorul general al BCR Asigurari.

Volumul subscrierilor din 2005 plaseaza compania pe locul 6 din cele 42 de societati de asigurare care opereaza in Romania, cu o valoare totala de 296,89 mil. lei (RON) prime brute subscrise, din care 219,23 mil. lei (RON) din asigurari generale si 77,65 mil. lei(RON) din asigurari de viata.

Astfel, BCR Asigurari avea la finele anului 2005 o cota de piata de 6,67%, in crestere substantiala fata de o cota de 4,24 % consemnata la 31 Decembrie 2004.

Structura portofoliului in 2005 este dominata de clasa "Asigurari de mijloace de transport terestru" cu o pondere de 39.3%, urmata de "Asigurari de credite si garantii" cu 33,5% si Asigurari de incendiu si calamitati naturale cu 14%.

Incepand cu anul 2006, BCR Asigurari se concentreaza pe categoría asigurarilor generale, activitatea de subscriere de asigurari de viata fiind preluata de noua societate din cadrul Grupului BCR – BCR Asigurari de Viata S.A.

Cu un capital social de 30 milioane RON, o retea de 155 de sucursale pe intreg teritoriul tarii si cu planuri de dezvoltare in beneficiul clientilor, atat persoane juridice, cat si persoane fizice, BCR Asigurari se bucura de un real succes in piata asigurarilor generale.