Grupul bancar britanic HSBC Holdings este interesat sa se extinda in Europa de Est, fiind probabil sa incheie achizitii in regiune daca preturile vor scadea fata de nivelul actual, a declarat directorul financiar de la HSBC, Douglas Flint, informeaza Rompres..
       
Potrivit lui Douglas Flint, HSBC, cea mai mare banca din Europa, simte ca este slab reprezentata in Europa de Est dupa ce in ultimii ani si-a concentrat expansiunea in alte regiuni, insa apreciaza ca actualele preturi de pe piata bancara est-europeana sunt un obstacol in calea unei achizitii iminente.
       
"Daca vrem sa avem o prezenta semnificativa in Europa de Est, cred ca va trebui sa o realizam prin intermediul unor achizitii, dar sper ca acest lucru nu se va realiza la nivelul actual al preturilor, deoarece un astfel de nivel ridicat de pret este greu de justificat", a declarat Flint, cu prilejul unei conferinte financiare organizate la New York.
       
Directorul financiar de la HSBC a precizat ca interesul bancii britanice fata de Europa de Est se datoreaza proximitatii si apropiatei integrari in Uniunea Europeana, intaririi clasei mijlocii si potentialului rezultat de pe urma exploatarii uriaselor resurse naturale ale Rusiei.
       
Cu toate acestea, Douglas Flint a dezvaluit ca HSBC va tinde sa aiba o politica oportunista, mai ales avand in vedere preturile care au fost platite recent de grupurile bancare care au facut achizitii in Europa de Est.
       
HSBC, a treia institutie bancara din lume, este deosebit de activa pe piata asiatica. HSBC are aproximativ 250.000 de angajati in 77 de tari din Europa, regiunea Asia-Pacific, America, Orientul Mijlociu si Africa.